So far so good.

Het moeilijkste onderdeel van declutteren is ontegensprekelijk: memorabilia. Ik had dozen vol wenskaartjes, aandenkens van uitstapjes en enorm veel oude foto’s. Van de foto’s bewaarde ik de mooiste. Aan de data op de concerttickets kun je zien dat ik best lang aan materiaal kan vasthouden.

Deze items brengen je niets nuttig meer bij in het leven, maar toch kan moeilijk zijn om ze te minimaliseren doordat ze ons herinneren aan wie we waren. Toen ik kinderloos was ging ik veel naar optredens. Als tieners bezochten we jaarlijks verschillende festivals. Als kind gingen we op reis naar Spanje. We stapelen de aandenkens op in stevige dozen op zolder en om de zoveel jaar grasduinen we in de herinneringen die ze oproepen. Maar wat ben je met vijf concerttickets in een doos op zolder? Ook zonder het entreeticketje van 12 jaar oud kan ik me het concert van Leonard Cohen in Brugge nog levendig voor de geest halen. Zo vond ik laatst wat oude cassettes terug. Deze werden non-stop afgespeeld in mijn vaders’ donkerblauwe Toyota op onze reizen naar Spanje. Ik moet er geen tekeningetje bij maken: tien uren hetzelfde cassetje, dat kruipt in je herinneringen. Een cassettespeler heb ik niet meer en geef toe, de kwaliteit van een cassette is nu ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dus Bryan Adams, Tour of Duty en The Radios verlieten het huis. Maar niet alvorens ik een nieuwe Spotify-lijst aanmaakte met die nummers. Zo blijven de herinneringen levendig en de kasten leeg!

Je mag me veroordelen voor mijn muzieksmaak in de jaren 90. Bryan for the win!

6 gedachten over “So far so good.

  1. Natuurlijk Bryan for the win. Ik kreeg ooit de LP Reckless van mijn eerste lief. Hij had die liefdevol op een cassette opgenomen. Ik smelt nog altijd een beetje als ik ‘Heaven’ hoor.
    De digitale wereld is een zegen voor mensen die niet veel meer materieel willen bijhouden. De kinderen hebben elk een doos vol met foto’s, en nu worden ze digitaal bijgehouden. Daar komt dus niets meer bij.

    Like

  2. Ik heb met stapels cd’s hetzelfde gedaan: opgezocht in Spotify en daar opgeslagen! (Met als gevolg dat ik daar ook wel eens grote kuis zou kunnen doen.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s