Heb jij dan niets in je huis staan?

“Heb jij dan zo’n huis met niets in?” Het zou een vraag kunnen zijn voor een beginnende minimalist. Neen! Absoluut niet! Ik heb nog altijd gigantisch veel items! Er slingert hier dagelijks heel veel rommel rond en als je een kast opentrekt is deze niet persé superstrak op orde. Het gaat hem niet alleen om “een bijna leeg huis” of “overleven met slechts 50 items” zoals je op sommige YouTubekanalen kan volgen. Ik vind deze filmpjes wel interessant en ze inspireren me regelmatig om verder te declutteren maar extreem vind ik nooit OK. Net die mindset van “Je mag maar zoveel items hebben” of “Je mag niets dubbel hebben” vind ik te beperkend en strookt niet met de boodschap waar ik zelf achter sta. Doe wat je wil, vul je leven in zoals jij dat wil. Wil jij graag veel gerief en hebbedingen, be my guest! Daar lig ik totaal niet van wakker, zolang jij er niet wakker van ligt. Whatever makes you happy! Zelf probeer ik zoveel mogelijk onnodig gerief te weren en daar ben ik dagelijks mee bezig. Soms in grote getale, soms in kleine stapjes. Zo hebben we deze week besloten om de tafel in de leefruimte uit elkaar te halen en opzij te zetten tot we hem echt nodig hebben. De eettafel wordt gebruikt als er mensen komen eten. Voor de rest dient hij als dumpplaats voor alles wat we kwijt moeten. Papieren, half afgewerkte tekeningen en puzzels, klein speelgoed, boeken. We kregen de tafel van dierbare vrienden en hij kwam reeds goed van pas aangezien er 12 personen aan kunnen plaatsnemen als we hem volledig uitschuiven. Maar we gebruiken hem onvoldoende om hem constant te laten staan, dus plaatsten we hem aan de kant. Nu we de ruimte hebben vrijgemaakt is er voor de kinderen meer plaats om te spelen want dat doen ze nog altijd het liefste op de vloer. Ik droom ook al een tijdje van een eigen leeshoekje met een oorfauteuil en een voetenbankje, dit wordt dan ook het volgende spaarprojectje. En als die dierbare vrienden ooit weer mogen komen eten halen we met veel liefde onze grote tafel boven om hem feestelijk aan te kleden. Ik kijk er al keihard naar uit!

5 gedachten over “Heb jij dan niets in je huis staan?

  1. Pingback: Blogpost n°884

  2. Ik volg ook zo’n paar minimalisten op YT en als ge die hun appartement ziet dan denk ik: serieus? hoe kaal en leeg is dat? en waar moeten uw vrienden zitten als ze langskomen? op de vloer? want ja een tafel met stoelen hebben ze niet… Vind ik heel gek. Maar zolang zij daar blij van worden, doen ze maar he 🙂
    Dat van die eettafel wegzetten is wel een hele goeie om is over na te denken. Hier is die ook voornamelijk een rommelverzamelaar. Maar we hebben verder geen tafel, enkel twee krukjes aan ons keukeneiland (die we eigenlijk ook nooit gebruiken…). Ik zou terug moeten/kunnen beginnen puzzelen, dat wel!

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Meer moet dat niet zijn. | MINIMALIESE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s