Inbox zero

Enkele weken geleden heb ik al mijn e-mails gewist uit mijn gmail-account. Ik bewaar enkele belangrijke zaken in een vijftal mappen en de overige 14 000 mails (ik zever niet) heb ik gewist. Ik heb dit e-mailadres al sinds het jaar 2004 en ik wiste tot voor kort nooit mails. Mijn inbox was mijn persoonlijke opslagplaats van alle informatie die ik ooit nodig had, van de reservatie in een restaurant in het jaar 2011 tot een heen-en-weer-gesprek met vrienden over het menu voor oudejaarsavond 2007. Alles kon ik erin terug vinden. Tot Google ineens aangaf dat mijn opslagruimte vol zat. Nu maak ik er een sport van om Inbox Zero aan te houden. Maar die duivelse reclamemails zijn onverbiddelijk. Het is een fulltime job om die inbox netjes te houden en ik doe niets anders dan swipen naar links om mails te verwijderen. Nu ben ik gestart met me uitschrijven voor nieuwsbrieven van webshops. Het is soms zoeken welk knoppen ik nu juist moet indrukken om me effectief uit te schrijven, want als je niet goed kijkt schrijf je je in voor nog meer nieuwsbrieven! Soms moet ik een vijftal schermen doorlopen om er uit te geraken terwijl je inschrijven met één klik voldoende is. Maar het is het waard, want het biedt wel rust zo’n propere inbox

Ook brievenpost probeer ik zo snel mogelijk te sorteren wat weg mag en wat moet geklasseerd of betaald worden. De antireclame-sticker op de brievenbus doet goed zijn werk dus over folders hoef ik niet meer te beslissen, die komen het huis niet meer in. De post meteen doornemen zorgt ervoor dat er zich geen stapels krantjes of blaadjes meer opstapelen op de trap zoals vroeger. Ervaring leert me dat tijdschriftjes “die ik misschien nog ga lezen” meestal toch ongelezen op de papierhoop belanden, dus als ik die niet meteen doorneem vliegen die ook in de papierbak. Het vraagt wat energie op het moment zelf maar het is een ideale hack om papierhoopjes te voorkomen!

12 gedachten over “Inbox zero

  1. Heel herkenbaar. Sinds ik ‘ontdekte’ dat Google ongevraagd alles van me opsloeg (tot en met foto’s op mijn telefoon) ben ik een strijd begonnen om mijn gmail volledig op te kuisen, alle foto’s te verwijderen en uit te pluizen hoe die schurken niks meer kunnen opslaan,… met succes!

    Geliked door 1 persoon

  2. Voor die nieuwsbrieven vind ik Unroll.me heel praktisch. Verzamelt alle nieuwsbrieven en je kan zelf kiezen of je je wilt uitschrijven, het in een wekelijkse bulkmail wilt ontvangen of toch meteen in je inbox. Complete inbox zero vind ik moeilijk; in één inbox per keer ca va nog, maar het lukt mij nooit in allemaal tegelijk 🙂

    Like

  3. Ook fan van unroll.me – scheelt serieus. Ik heb een alternatief mailadres dat ik soms gebruik als je ergens je mail moet opgeven voor iets random, nieuwsbrieven die je eigenlijk niet wil, bij een aankoop of wat dan ook, een outlook adres, waar ik eigenlijk zelden op inlog omdat het niet belangrijk is. Mijn gmail is zo goed als leeg, altijd al geweest. Er staat een hoop in de Spam – automatisch – maar dat verwijdert zichzelf na dertig dagen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s