Zes items die ik niet zou minimaliseren.

Doorheen de laatste drie jaar ben ik niet alleen gaan minimaliseren maar ik ben ook beter gaan nadenken over de aankopen die ik dan wel doe. In mijn ogen wordt in dit gezin nog altijd teveel aangekocht wat achteraf nodeloos bleek te zijn. Tegelijk zijn er ook aankopen geweest die bij nader inzien veel eerder moesten gebeuren. Ik denk maar aan de aanschaf van het meubeltje waar ik as we speak (as we write) aan zit: mijn eigen bureautje. Voor mij is het een openbaring dat ik niet meer als een nomade hoef te slepen met mijn laptop en eerst ergens een plekje moet vrijmaken om hem te installeren, het liefst dicht bij een stopcontact. Nu heb ik alles aan en bij, ik kan meteen aan de slag en ik zit in niemands’ weg.

Dus ja, soms koop ik wel eens iets wat me enorm content maakt. Ik denk hierbij ook aan:

– Mijn steampod

Een steamwat? Een steampod is als het ware een stijltang met een waterreservoir aan. Een beetje als een stoomstrijkijzer. Als ik mijn haar met de steampod behandel komt er stoom vrij uit het toestel waardoor het minder vlug beschadigd is. Mijn haar is nogal weerbarstig, het is veel minder gereserveerd dan ik zelf ben. Het krult niet echt maar het is ook niet sluik. Als het een goeie dag heeft kan ik wel leven met mijn golvend haar maar meestal is het een muizennest en ga ik toch aan de slag met de steampod. Het voordeel is ook dat ik het gemiddeld twee keer minder hoef te wassen omdat het er een aantal dagen best OK uit ziet na een steampodbeurt.

– Een noise cancelling headphone

Ik noem het nog altijd “de beste aankoop van het jaar 2020”. Ik heb anderhalf jaar getwijfeld en geld in potjes gestoken om hiervoor te sparen maar uiteindelijk heb ik hem besteld zonder er nog langer over na te denken. Deze koptelefoon verdient een lofzang op zichzelf maar die schreef ik eerder al op mijn andere blog.

– Lederen All Stars

You see me, you see All Stars. Ik draag ze dag in, dag uit om te werken maar ook in mijn vrije tijd. Ik kies resoluut voor Converse omdat ik het meest content ben van dat merk. Ze zijn eerder duur maar ze ontgoochelen nooit! In de winter draag ik het hoge model en in de zomer de lage sneakers.

– Mijn plantjes

Sinds we in dit huis wonen ben ik een crazy plantlady geworden. Doordat hier veel licht binnenvalt kan ik mijn planten een beter leven schenken. “Ze jeunen under” zeggen mijn plantladyfriends onder elkaar. Maar ze jeunen zich hier echt. Ik heb ook lang gewerkt aan een goed regime om ze water te geven en dat ging met vallen en opstaan. Er waren rouwvliegplagen en bladluizen die ik moest bestrijden maar ze blijven overeind.

Als ik in het Groencenter in Ieper binnenstap ben ik dan ook compleet verloren met mijn minimalistische mindset. Ik heb er ALTIJD iets mee wat ik niet nodig heb. Maar kun je ooit teveel planten hebben eigenlijk?

– Wenskaartjes

Ik verstuur en ontvang graag kaartjes dus het is altijd een plezier als ik door mijn voorraad zit want wenskaartjes brengen zoveel plezier in het leven. ’t Is toch tof om een kaartje te krijgen? De zoektocht naar inspirerende kaartjes vind ik minstens even gezellig. Volgende week bestel ik er hier wel eens.

– Google chromecast en de iPad

Onze televisie is er één van de allereerste smartTV’s maar zoals je wel weet zijn die dingen démodé van het moment je ze aankoopt. We hebben geen televisie abonnement meer maar streamen alles via de iPad naar de TV via de Chromecast. De kinderen kijken veel op de tablet naar wat ze willen maar als zij in bed zitten streamen we Netflix, VRTnu of VTMgo op de TV. Het gebeurt ook wel dat we een YouTubemarathon optredens bekijken met ons vier. Ik krijg kippenvel als ik via YouTube Queen zie optreden op het groot scherm en Linus roept altijd dat hij zijn favoriete liedje wil zien.

Zijn er items die jij ooit kocht die je veel eerder had moeten kopen? Of omgekeerd: grote missers?

10 gedachten over “Zes items die ik niet zou minimaliseren.

 1. Mijn huis is ongetwijfeld de beste aankoop waar ik eigenlijk niet lang heb over nagedacht. Ik kwam niet toe met het geld dat een grote villa op het platteland opleverde maar het is elke cent waard. Het voelde van minuut één goed, en dat doet het nog altijd.
  En dan de laatste misser: ik ging nog eens naar de Aldi, en dat was eeuwen geleden. Ze verkochten daar een spiraalsnijder voor groenten en dat wil ik al een eeuwigheid. Maar dat ding werkt gewoon niet. Het ergste van al is dat ik dat had kunnen weten aan de vorm ervan. Ik durf die zelfs niet naar de kringwinkel doen omdat iemand anders zich er anders ook misschien laat aan vangen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een huis zonder planten is als een café zonder bier. Het is al gebeurd dat ik bij mensen binnenstapte en meteen dacht: “Tiens, hier ontbreekt precies iets.” Yep, inderdaad: kamerplanten.

  Wat miskopen betreft: goedkoop is vaak miskoop. Als je dan achteraf hetzelfde spul toch degelijker en duurder moet aankopen, is dat dubbel pijn lijden. Voortaan let ik op de kwaliteit in plaats van de prijs, zeker voor dingen die je vaak nodig hebt of intensief gebruikt.

  Wat ik al veel eerder had moeten kopen? Hm, er schiet me niet meteen iets te binnen. Mijn behoeften netjes op tijd vervuld, zeker?

  Geliked door 1 persoon

 3. Een naaimachine is de enige aankoop waarbij ik dat dacht. Het ding is intussen ook alweer 8 jaar oud, maar doordat ik meteen voor (dure) kwaliteit ging werkt ie nog even goed als toen ie nieuw was. Ik wilde al leren naaien toen ik een jaar of vijftien was, achteraf snap ik niet goed waarom ik wachtte tot ik 28 was om het effectief te leren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Onze eerste smartphone was een schot in de roos. Altijd uitgesteld wegens ‘niet nodig’, maar ééns we alle functionaliteiten ontdekten van zo’n ding (zonder er verslaafd aan te worden) werd het onmisbaar. Hetzelfde met andere dingen die we uitstelden ‘tot later wel eens’.
  Maar ‘spijt’ van dat uitstel? Neen, eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo tof, die kaartjeswebsite! Ik heb een hele doos vol met wenskaartjes. Zo is er voor elk moment wel iets.
  En zo’n koptelefoon, daar twijfel ik nog altijd over. ’t Blijft veel geld, maar stilte is veel waard :-).

  Like

 6. Ik heb last van verdringingsgevoel.
  Maar één van de beste aankopen ooit: de grasrobot in het gezegende jaar 2011. Dat ding drentelt hier nog regelmatig rond en is een zegen. Timing was perfect.
  Miskopen… hmmm. Te veel om op te noemen, maar gelukkig allemaal eerder klein (in €) van aard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s