Ho Ho Yes!

Voor mij is de decembermaand jingle all the way. Vanaf nu glijd ik stilletjes aan in kerstmodus en mogen de extra lichtjes beginnen komen. Ik blog dan ook -as we speak- op een ontiegelijk vroeg uur en overladen met kerstlichtjes op de achtergrond. Ik probeer het binnen de perken te houden met materiaal maar kerstlichtjes zijn zo gezellig, ik moet me tegenhouden om ze niet het hele jaar te laten hangen omdat ik besef dat dat een deel van zijn kracht zou wegnemen.

Het is mijn eerste kerst sinds ik het minimaliseren omarmd heb. Toen ik vorig jaar de kerstversiering opborg ben ik wel al met die mindset eraan begonnen. Het materiaal dat ik niet gebruikt had wegens “ouderwets” “tacky” “half kapot maar toch goed genoeg om nog te gebruiken” heb ik de vorige keer al uit de dozen verwijderd. Ik had toen duidelijk al wat over opruimen en organiseren gelezen want toen ik gisteren aan het uitpakken was vond ik mezelf heel wat: kerstplacematjes, kerstmokken en zelfs een restje kerstservetjes waren te vinden bij de versiering voor de boom. Ik herinner me dat ik vorig jaar eerst papieren placemats en wegwerpmateriaal zocht maar uiteindelijk koos voor iets wat ik andere jaren weer zal kunnen gebruiken. (Dat er dit jaar geen uitgebreid kerstfeest komt met familie wist ik toen gelukkig nog niet). Geen kerst zonder dat er een rendier te vinden is op mijn koffietas!

Tegelijk wrong er iets in mijn minimalistische mindset want: ik ben mijn kerstversiering zo beu als kouwe pap. Het is een samenraapsel van vanalles, een kakofonie van gerief. Toch zijn sommige items me echt dierbaar. De kerstbal die ik kocht op de rommelmarkt, de glitterbollen die ik me ooit “toe-eigende” na een uit de hand gelopen kotfeestje in het jaar….euhhh…2001 misschien? Die wil ik niet kwijt maar mijn andere kerstversiering is 15 jaar oud, ik kocht ze toen ik ging alleen wonen.

Minimalist of niet: volgende kerst wil ik iets anders. Ik vermoed dat de kringloopcentra in januari misschien wel volstromen met afgedankt kerstgerief en ik ga daar zeker eens snuisteren als ik het mijne doneer.

Maar voor nu baad ik mezelf eventjes in glitter, breekbare items (met kinderen in huis minimaliseert zo’n gerief zichzelf ook wel) en dansende sneeuwpopjes op pootjes. Volgend jaar is het mijn queeste om dit gerief te swappen voor andere kleuren en vormen.

Doen jullie ook van lichtjes-overkill of hou je het liever low profile?

13 gedachten over “Ho Ho Yes!

 1. De lichtjes hangen nu voor de eerste keer ook buiten (met een batterij en een timer) omdat ik de buurt wat wou opvrolijken. De kerstboom staat er van vorig weekend, mét een hoop lichtjes en witte ballen en witte slingers. Een aantal jaar geleden hebben we ons een kunstboom en ‘matching slingers en ballen’ aangekocht, ik vind het mooi en ben van plan om die nog jàren te gebruiken. Al ben ik totààl geen Kerstmens – de lichtjes vind ik wel prettig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lichtjesmens en ook hier moet ik opletten dat ik ze niet laat hangen want anders wordt het inderdaad niet meer “speciaal”. Ik heb twee kleurthema’s: donkerrood met bruin en beige accenten en bruin en groen. Dit jaar is het terug een valse boom met mijn oorspronkelijke set (donkerrood en bruin). Aangezien ik de voorbije jaren voor bruin en groen ging, heb ik precies een nieuwe boom. Alle ballen worden in een speciale ballenbox opgeborgen – wat kapot is, gaat er uit. Ik heb ook heel veel Disneyland-ballen die heel duur zijn. Die hang ik er sinds de komst van Emma niet meer in…

  Like

  • oh zo jammer van die mooie disneyballen? Ik snap wel dat je ze wil koesteren maar als ze in een doos zitten heeft niemand er iets aan toch? Hier zijn er ook wel enkele geminimaliseerd bij het ophangen maar dat hoort erbij vind ik 😉

   Like

 3. Heel sfeervol bij jou thuis! Die buffetkast is heel mooi, doet me denken aan mijn oma.
  Zelf hebben wij (nog) geen verlichting hangen, is nog een beetje te vroeg. Buiten hangen we zeker niks, zou puur verspilling zijn, want we wonen op ’t ende van een puupekop. Geen mens zou het zien…

  Like

 4. De kerstboom is alreeds gearriveerd te onzent. Hij moet alleen nog opgetuigd worden. 😉
  Lichtjes galore alhier, want Ichtegem verandert deze maand van naam: Lichtegem. Voor een groot deel coronagerelateerd, doch gezelligheid troef.
  Overigens is het kakOfonie. Laat die kaka dus maar weg, Liese. 😀

  Like

  • Door het jaar probeer ik wel om tafellampjes te ontsteken ’s avonds en veel kaarsjes, maar altijd als de kerstversiering weer naar de zolder is ontstaat er een paar avonden een lichtjesgemis….

   Like

 5. Veel lichtjes, maar geen overkill hier (ik vind dat van jouw foto’s trouwens ook niet). Onze versiering is nog wel oké, maar nogal braafjes. Mss voor volgend jaar ook eens op zoek naar een paar leuke extra’s (en de saaiste spullen doneren).

  Like

 6. Ik doe niet zo aan kerstdecoratie: een kerstboom is al jaren geleden, maar ik heb wel nog twee schoendozen met kerstballen, oeps. Heb heel veel kerstdecoratie al weggedaan, in eerdere jaren. Maar lichtjes, daar zou ik alles mee vol hangen! Ik denk dat ik ze laat hangen tot de lente, het maakt de avonden zoveel gezelliger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s