De kleine dagen zijn goed voor me.

Ik heb het gevoel dat sommigen de tijd in versnelling willen brengen. Waar andere jaren vaak wordt gescandeerd dat de kerstboom pas komt na Sinterklaas zie ik meer dan andere jaren al knipperende bomen door ramen en kerstversiering aan struiken. Een lichtje voor de zorg (#zorgvoorlicht) heeft dit uiteraard in gang gezet en als medewerker in de zorg warmt het mijn hart als ik ’s avonds laat naar huis rij van mijn werk. Ik zet dan ook regelmatig een kaarsje aan mijn voordeur. Willen we 2020 zo snel mogelijk vergeten? Misschien zien sommigen het nieuwe jaar als een kantelpunt. Het moment waarop de corona-crisis misschien onder controle zal zijn? Het moment waarop een vaccin ons misschien kan helpen? Hoopvol zijn voor de toekomst en tegelijk die toekomst zo vlug mogelijk willen instappen. Alles beter dan het hier en nu toch? Ik weet het niet. Uiteraard heb ik ook dagen waarop ik liever onder mijn donsdeken zou blijven liggen, chillpants aan en het bakje van de TV dichtbij. Het klinkt zelfs terwijl ik het schrijf heel aanlokkelijk. De laatste tijd was ik ook wel een beetje whatsappmoe en had ik minder goesting om aan bepaalde taken te beginnen, simpelweg omdat het niet uitmaakte of ik ze die dag of de dag erna deed. Waar ik anders vlot door de dag geraak is het nu regelmatig nodig om mezelf wat op te peppen om me aan de simpele routines van het dagelijkse leven te houden. Routines houden mij alert en het moment dat ik ze volledig laat varen wordt het wat flou rond me. Mijn bullet journal staat veel minder vol gekrabbeld dan anders maar ik forceer mezelf om wekelijks mijn planning op te maken inclusief weekmenu, boodschappenlijstje. Deze structuur hou ik ook in mijn hoofd aan maar als ik ze niet neerschrijf is het gevaarlijk om te verzanden in “ik doe het morgen“. Ik ben heel mild voor mezelf en neem op tijd rust maar het is een dunne lijn tussen rust nemen en “compleet ongeïnteresseerd naar een brainless serietje gapen terwijl ik aan de mijter van een chocolade Sintfiguurtje knabbel”. Gelukkig heb ik mezelf de laatste jaren goed leren kennen en weet ik wat belangrijk is om me op de been te houden: veel bewegen, plannen neerschrijven en relaties onderhouden. Dus whatsappmoe of niet: ik spam vrienden wel eens met een leuk nummer uit mijn spotifylijst, zomaar omdat ik aan hen moet denken. Ik blijf noteren welke kleine taakjes ik wil afvinken in de komende twee dagen (lakens verversen, check!) en ik hou me aan mijn weekmenu.

Hebben jullie routines? Is het moelijker om ze aan te houden als de dagen meer op elkaar gaan lijken?

*titel gestolen geleend van Brihang “Kleine dagen”

11 gedachten over “De kleine dagen zijn goed voor me.

 1. Als er nu iets is waar ik niet van hou, dan is het wel routine. Sinds de lockdown zijn alle dagen hier hetzelfde. Zoooo saai! Ik wil terug wat actie in mijn leven, dat er zo eens iets onverwachts gebeurt (iets plezant uiteraard).
  Ik heb trouwens mijn kerstverlichting nog niet uitgehaald. Lichtjes allemaal goed en wel (ik heb een kaars aan de voordeur staan), maar voor kerstverlichting vind ik het veel te vroeg.

  Like

 2. Routine in combinatie met mijn job is onbestaande. Alle dagen zijn anders, zowel qua uren als qua opdrachten. Soms ben ik om 17:00 thuis, soms om 22:00.
  Ook thuis hebben wij geen routine. We eten als we honger hebben en/of wanneer het past, we poetsen, wassen en plassen als door nood aan is en gaan naar bed toe als we moe zijn.
  Dagen vol routine: ik zou er niet kunnen mee leven!

  Like

  • onze jobs zijn ook heel ongestructureerd qua werkuren maar juist daardoor hebben wij nood aan een strikte routine in de dingen die wel nog kunnen onder controle houden. Geen routine en twee flexibele jobs dat zou in onze situatie resulteren in “dagen zonder eten op tafel” en “dagen met een frigo vol rotte groenten” 😀 een beetje zoals het was toen we pas gingen samenwonen en ik elke dag naar de winkel liep om eten. Zo zie je wel hoe verschillend levens kunnen zijn!

   Like

 3. BIj mij is het dus: er zijn dagen en tijden waarop de routine me redt. En er zijn dagen en tijden waarop de routine me stoort. Alles is dynamisch. Brainless series daarentegen kijk ik nooit. Maar dat brainless is wel mijn interpretatie 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s