(Af)wasjes

Als ik naar huis terugkeer heb ik na elke reis minstens een halve valies propere kledij terug mee. Mijn reisvaliezen zijn dus allesbehalve minimalistisch gevuld. Misschien zou het anders zijn moest ik mijn kleren op mijn rug moeten rondslepen maar dat is nooit het geval, ik huur altijd een vakantiehuisje op reis. Ook voor de kinderen heb ik veel te veel verse kleren mee, ik trek het dus door dus naar mijn kroost. Zij zouden het niet erg vinden om een week dezelfde kleren te dragen, ze zijn daar totaal niet mee bezig. Als ik ze op kamp stuur geef ik ze ook altijd veel te veel kleren mee. Soms zien we na vier dagen foto’s passeren en zien we onze zoon met dezelfde kledij als bij het vertrek rondvendelen. Ze smijten tijdens zo’n kamp ook altijd hun vuile kledij tussen hun propere waardoor ik achteraf de volledige valies mag wassen.

Ik begrijp ook niet goed vanwaar dat komt, dat trekje om veel te veel kleren mee te slepen. Ik ben toch niet de enige die dat doet? Waarom heb ik schrik dat ik iets tekort zal komen? Zou het zo erg zijn om eens iets langer te moeten dragen? En als je iets tekort komt kun je het toch altijd aankopen? Zoals mijn riem die ik thuis vergat, in feite iets wat ik echt nodig heb omdat mijn broeken quasi altijd afzakken, niet zo handig bij bergwandelingen. Ik kon er één vinden in een sportwinkel en nu loop ik dus rond met een alpinistenriem….werkt perfect.

Misschien wil ik gewoon niet teveel nadenken over “of ik wel genoeg ga meehebben”. Op reis heb ik graag comfort en zo weinig mogelijk aan mijn hoofd. Ik hoef geen huis met een zwembad of een fancy moderne look. Ik wil gewoon dat de basis aanwezig is, dat ik een goed bed heb en dat ik van de zon kan genieten. Soms is er een vaatwasser, soms ook niet. Dit jaar is de keuken heel basic en wassen we elke dag af. Vreemd genoeg vind ik dat ontspannend op reis. De kinderen kunnen dat ook perfect samen doen. Eerst blad-steen-schaar voor wie mag afwassen, de verliezer moet de handdoek opnemen. Sowieso vind ik het zelf nooit een gedoe, terwijl ik thuis de hele vaatwasser zou voltetrissen om maar niet te moeten afwassen.

Het heeft vooral te maken met tijd en ruimte denk ik. Op reis zijn er sowieso weinig tot geen moetjes waardoor er tijd is om eens rustig af te wassen, het neemt geen ruimte af van andere zaken. En het zou heel gemakkelijk zijn om te scanderen: “Ik ga thuis ook weer meer afwassen, want dat is eigenlijk niet lastig.” Maar ik ben zeker dat het na enkele keren weer een taakje zou worden op de to-do-lijst en ik er binnen de kortste keren een hekel aan heb.

Dus neen, mijn vaatwasser ga ik niet minimaliseren.

6 gedachten over “(Af)wasjes

 1. Dat snap ik, van die vaatwasser. Ik denk de laatste tijd vaker om hem niet meer te gebruiken omdat het te lang duurt voor die vol zit (en dan komt er een geurtje aan). Maar voor ik het weet steek ik er weer dingen in.
  Er zijn zoveel leukere dingen in het leven dan afwassen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbaar. Dat te veel aan kleren meedoen. Al probeer ik dat toch wat te beperken. Ik denk dat het grootste probleem is dat ik vaak naar nt zonzekere bestemmingen ga. Dan doe je toch vanalles wat mee.

  Like

  • Exact! En Oostenrijk is warm in het dal en koud in de bergen.
   Nu ik het bedenk: wij gaan nooit naar zonzekere bestemmingen.

   Like

 3. Op vakantie is er inderdaad ruimte voor, geen stress en honderd andere dingen die moeten. Ik neem ook altijd teveel kleren mee op vakantie, vooral naar warme bestemmingen. Dan zweet ik overdag tijdens een uitstap en als we dan s avonds uit eten gaan, wil ik toch iets kunnen aantrekken dat fris aanvoelt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s