Vinted

Wat mij typeert is dat ik altijd zo een kwartier achter kom als het over online gedoe en apps gaat. Het bereikt me ooit wel, maar meestal als er al iets meer over geweten is of als ik anderen er positief over hoor babbelen. Kortom: ik laat een ander het eerst uitzoeken en spring pas later op de kar.

Laatst waren twee vriendinnen van me aan het praten over hoe ze hun kledij verkopen via Vinted en ik werd nieuwsgierig door hun positieve ervaringen.

Ik had al een tijdje een paar schoenen staan die ik nauwelijks gedragen had, weinig tot geen gebruikssporen. Hoewel ik ze graag zag had ik weinig kleren die ik erbij kon dragen dus ik besloot het eens te proberen.

Via de website van Vinted kon ik heel snel foto’s uploaden en een profiel aanmaken. De terms and conditions zijn heel duidelijk:

 • Als jij verkoopt betaalt de koper de verzendingskosten.
 • Het bedrag van de koop wordt op een tussenrekening gestort bij Vinted en wordt in je online portemonnee uitbetaald als de koper zijn goederen ontvangen heeft.
 • Je kunt de online portemonnee gebruiken om nieuwe zaken aan te kopen via Vinted of je kunt het bedragen laten uitkeren op je rekening. (Als minimalist ga ik dat uiteraard laten uitkeren 😉 )
 • Als je iets verkoopt verbind je jezelf om het binnen de 5 dagen op te sturen. Na het versturen geef je het trackingnummer in op de app.
 • Bij mijn eerste verkoop heb ik het verzendlabel zelf betaald maar wordt 5,70 euro doorgerekend aan de koper. De tweede keer kreeg ik een mail waarin ik het verzendlabel moest downloaden, de koper had dit aangekocht en ik moest het enkel afprinten en op het pakket plakken.

Ik heb vroeger veel verkocht op tweedehandssites. Het lastigste hieraan is: wispelturige kopers en de opvolging van je verkoop. Soms moet er nog iets betaald worden bij afhaling en dat is ook ambetant (geen pasgeld of de koper probeert alsnog af te dingen).

Tips voor een goeie verzending van materiaal:

 • Via de website van Bpost kun je heel vlug verzend labels maken en printen. Dat bespaart veel postkantoortijd. (Onze postbediende slaat graag een praatje, hij is vriendelijk en heel vriendelijk, maar soms moet het gewoon vooruit gaan).
 • Ik verzamel hier en daar verschillende types (schoen)dozen of ik bewaar dozen van online aankopen, je zou verrast zijn hoe sommige dingen perfect in een doosje kunnen passen! (Dat geeft me altijd zo’n voldaan gevoel 🙂 )
 • Ik verpak altijd items in een doos die ik helemaal dichtplak, in principe zou ik het zo kunnen verzenden maar ik doe er nog eens kleurrijk inpakpapier rond, het ziet eruit als een cadeautje als je van mij een pakketje ontvangt.
 • Bij Smartphoto bestel ik regelmatig ingekaderde posters, die komen altijd toe in bubblewrap. Het is vervuilend voor het milieu maar ik hergebruik het als ik delicate items moet versturen. Indien ik geen meer in voorraad heb gebruik ik een oude badhanddoek.

Ik had deze keer weliswaar veel geluk. Nog geen 5 minuten nadat mijn eerste artikel online stond was het verkocht. Ik besloot ook mijn quarantaineschoenen eens online te zetten en deze waren binnen de dag verkocht!

Als vrijwilliger bij Gezinsbond organiseren we twee keer per jaar een tweedehandsbeurs voor kinderartikelen. Er wordt veel verkocht en het is een goeie manier om de kleerkasten van je kinderen op te ruimen. Sommige mensen gaan gefrustreerd naar huis, ze verkopen weinig tot niets terwijl ze heel kwaliteitsvolle kledij op hun tafel hebben. Dat ligt dikwijls aan één ding: te hoge prijzen. Ik ben van mening: beter te laag geprijsd dan weer mee naar huis om weer stof te vergaren. Zo ging het ook met de schoenen die ik online verkocht. Na de verkoop zag ik heel wat aanbiedingen voor dezelfde schoenen in de virtuele etalage, weliswaar 20, 40 tot 60 euro duurder, maar wel nog altijd te koop. Misschien had ik er meer voor kunnen krijgen, maar nu zijn ze tenminste weg.

Heb jij al verkocht via Vinted? Had je dezelfde ervaring of is het minder vlot gegaan?

8 gedachten over “Vinted

 1. Ik had net het plan opgevat om via Vinted te verkopen maar vind het toch te veel gedoe voor die paar centen terwijl het echt duur spul is. Het surplus gaat zoals gewoonlijk weer naar de kringloop of in de kledingbak van Human.

  Like

 2. Ik heb er al een paar dingen op verkocht en ben best tevreden met hoe het allemaal verloopt. Al beweegt er nu niets meer, ik vermoed dat ik inderdaad teveel geld vraag 😉

  Like

 3. Ik heb zowel al veel gekocht als verkocht via Vinted. Een uit de hand gelopen lockdown experiment maar zit eigenlijk heel goed in elkaar…

  Like

 4. Ik heb echt al héél veel gekocht en verkocht via Vinted. Vroeger ook via 2dehands maar Vinted is zoveel handiger vind ik, al moet ik ook toegeven dat ik niet weet hoe het nu gaat via 2dehands :p Vind het ideaal. Als ik iets wil / nodig heb, kijk ik eerst eens op Vinted of ik het niet kan vinden en het is ideaal om toffe vintage stuks te scoren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s